3.jpg
2.jpg
4.jpg
1.jpg
Prev Next

POSJETITE NAS u ulici sinan-paše sijerčića br. 19 svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

Dobro došli

demo

demo

demo

VIDEO TZBPK

Pogledajte promotivni spot Turističke zajednice BPK Goražde. Uživajte!”

Više

Vi ste ovdje: HomeNaslovnaNovostiJavni poziv MOIT FBiH za projekte razvoja turizma u 2017. godini

Ministarstvo okolišta i turizma Federacije Bosne i Hercegovine objavilo je javni poziv "Akcijski plan Strategije turizma Federacije BiH - Transfer za razvoj turizma" za 2017.godinu. 

Javni poziv se odnosi na prikupljanje projekata za raspodjelu sredstava i odabir korisnika sredstava „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH“ za 2017. godinu. 

Sufinansirat će se programi iz slijedećih kategorija: 

1. Sufinansiranje Programa razvoja sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma u cilju unapređenja turističke ponude, te privlačenja domaćih i stranih turista, u ukupnom iznosu od 400.000 KM. 

2. Sufinansiranje Programa podrške unapređenju izrade i plasmana turističkih suvenira u svrhu jačanja turističke ponude, u ukupnom iznosu od 165.000 KM. 

3. Sufinansiranje Programa podrške putničkim agencijama koje rade na dovođenju turista u BiH – INCOMING i vrše promociju raspoloživih resursa i turističkih destinacija na području Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 300.000 KM. 

4. Sufinansiranje projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone u iznosu od 1.100.000 KM. 

5. Sufinansiranje stručnog usavršavanja zaposlenog osoblja turističko-ugostiteljskog sektora u Federaciji BiH u iznosu od 200.000 KM. 

Krajnji rok za podnošenje prijava je 15.9.2017. godine,

Više informacija, uputstva, obrasci i spisak potrebne dokumentacije objavljeni su na stranici Ministarstva okoliša i turizma Federacije BiH. (link