VIDEO TZBPK

Pogledajte promotivni spot Turističke zajednice BPK Goražde. Uživajte!”

Više

Vi ste ovdje: HomeTourist InfoPlaninarenje, seoski turizam i brdski biciklizam

Planinarenje

Teritorij BPK-a Goražde okružuju izrazito lijepi planinski predjeli koji svojom atraktivnošću izazivaju radoznalost planinara, ali i ljubitelja prirode, a naročito onih koji se bave sakupljanjem ljekovitog bilja i šumskih plodova.  Za planinarenje posebno su atraktivni planinski masivi Ruda glava, Grebak, Kacelj i Borovac. Na lokalitetu Grepka i Rude glave izgrađeni su planinarski domovi.

Bošnjačko-planinarsko društvo „Goražde-Maglić“

Tel: +387 38 62 53 83 98, +387 61 47 14 41, e-mail: infopult@goražde.ba

 

Seoski turizam

Na području kantona postoje povoljni i zadovoljavajući uvjeti za razvoj seoskog turizma. Idealne uslove za razvoj seoskog turizma pružaju  lokacije : Mravinjac, Ilovača i Berič.

Udruženje voćara - Ustikolina , Tel:+387 38 24 05 81, 062 885 991, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Brdski biciklizam

Brdsko-biciklističke staze u BPK Goražde odvest će vas kroz prekrasne predjele od zeleno-plave ljepotice Drine preko šarenih cvijetnih livada kroz mirisne i sjenovite šume borova, jela, bijelih breza i vitkih stabala bukve do različitih zanimljivih lokacija. Na Bijelim vodama možete se napiti čiste planinske vode ili otići na foto-safari ili u lov, na Rudoj Glavi sići sa bicikla i malo planinariti, a na Goršić polju ili Presjeci obići nekropole stećaka koji leže kao nijemi svjedoci prošlih vremena ili jednostavno otkriti nešto novo, što može biti samo Vaše, makar samo na trenutak.

Brdsko-biciklističke staze su različitog nivoa težine, od onih pogodnih za rekreativce do tehnički zahtjevnih, za hrabre i snažne koji vole izazove. Na raskrsnicama su postavljene oznake.

Želimo Vam ugodnu vožnju.

Kontakt:
Udruženje za promociju i razvoj brdskog biciklizma
Natureriders
Zaima Imamovića bb
73000 Goražde
Telefon: 062 994 100
 
(Mapa se otvara u većoj rezoluciji.)
Mapa brdsko-biciklističkih staza u BPK Goražde