VIDEO TZBPK

Pogledajte promotivni spot Turističke zajednice BPK Goražde. Uživajte!”

Više

Vi ste ovdje: HomeTourist InfoSmještaj

Na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde najveći broj turističkih objekata nalazi se uz tok rijeke Drine. Od smještajnih kapaciteta sa kojima Kanton trenutno raspolaže možemo izdvojiti: Hotel „Behar“ u Goraždu, pansion „Drinska bašta” u Goraždu,  zatim motel „Bazeni“ u Vitkovićima, pansion „Casablanca” u Mravinjcu, pansion „Amaro” na Osanici, te  pansion „Baša“ u Ustikolini. Od smještajnih kapaciteta na prostoru općine Pale/Prača turistima su na  raspolaganju motel „Bijele vode“ i bungalovi koji se nalaze u sklopu turističkog naselja „Bijele vode“,  koji je kategoriziran sa četiri zvijezdice, te bungalovi JKP „Prača“.

Hotel „Behar“- Goražde

Hotel “Behar“ je jedini hotel na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Kategorisan je sa tri zvijezdice i trenutno se ubraja u jedan od najluksuznijih i najljepših hotela u Gornje-drinskoj regiji. Smješten je na lijevoj obali rijeke Drine u samom centru grada Goražda. Hotel raspolaže sa ukupno 24 sobe i to 6 luksuzno opremljenih apartmana, 11 dvokrevetnih i 7 jednokrevetnih soba, zatim tri terase sa prelijepim pogledom na rijeku Drinu, kongresnom salom, te parking prostorom. Zaposleno osoblje hotela svojim gostima svakodnevno pruža usluge vrhunskog kvaliteta, visok nivo gostoprimstva, te dobru organizaciju. Angelina Jolie i Brad Pitt bili su gosti Hotela Behar 2010. godine. Eksluzivni apartman u kojem su bili nazvan je po njima.   

(Trg branilaca bb, Goražde, Tel: +387 38 22 79 97)

 

Pansion „Drinska bašta“- Goražde

Pansion „Drinska bašta“ se nalazi u Goraždu u neposrednoj blizini sportske dvorane Mirsad Hurić na desnoj obali rijeke Drine. Pansion raspolaže ukupno sa 4 sobe, 3 apartmana, restoranom kapaciteta od 50 mjesta, te ljetnom baštom kapaciteta 100 mjesta. Specijalna usluga pansiona je bogata i kvalitetna gastro ponuda. (Omladinska ulica br.41, Goražde, Tel: +387 38 22 77 31, Drinska Bašta)


Motel „Bazeni“ - Vitkovići

Motel “Bazeni” se nalazi u Goraždu u naselju Vitkovići. Motel je smješten na lijevoj obali rijeke Drine i od centra grada Goražda udaljen svega 4 km u pravcu Foče. Motel  raspolaže sa ukupno 23 sobe, salom za seminare i poslovne sastanke, restoranom  kapaciteta od 300 mjesta, a u sklopu hotela nalaze se i tri bazena. ( Vitkovići, Goražde, Tel: +387 38 22 53 31, +387 38 61 38 83 08)


Pansion Casablanca - Mravinjac

Pansion “Casablanca” se nalazi na lijevoj obali rijeke Drine u naselju Mravinjac i smješten je uz magistralni put M-20 u pravcu Foče. Od centra grada pansion je udaljen cca 7 km. Raspolaže sa dva luksuzno opremljena apartmana i 12 kreveta sa svim neophodnim sadržajima. Međutim, ono po čemu je pansion  prepoznatljiv je kvalitetna gastro ponuda, koja po mišljenju mnogih gostiju predstavlja najkvalitetniju uslugu ovog objekta.  U ponudi su nadaleko poznati kulinarski specijaliteti i delicije ne samo tradicionalne bosanske, već i  internacionalne kuhinje. U sklopu pansiona nalaze se: restoran i svadbeni salon kapaciteta cca 350 mjesta, te veliki parking prostor za goste. (Mravinjac bb, Mravinjac, Tel: + 387 38 82 20 00)


Pansion „Amaro“ - Osanica

Pansion “Amaro” smješten je na lijevoj obali rijeke Drine na Osanici. Pansion se nalazi tik uz magistralni put M-20 u pravcu  Foče i od centra grada je udaljen cca 15 km. Pansion raspolaže sa 6 dvokrevetnih soba, kapaciteta 15 ležaja, restoranom kapaciteta 100 mjesta, parking prostorom, te bogatom tradicionalnom gastro ponudom. (Osanica bb, Osanica, Tel: +387 61 20 27 02)


Pansion „Baša“- Ustikolina

Pansion "Baša" nalazi se u Ustikolini na ušću rijeka Koline i Drine. Pansion je potpuno renoviran 2011. godine. Raspolaže sa moderno i luksuzno opremljenim sobama, bazenom, bogatom gastro ponudom i parking prostorom. Sobe su jednokrevetnog, dvokrevetnog i trokrevetnog tipa. U sklopu pansiona nalazi se i restoran kapaciteta 120 mjesta. Restoran raspolaže raskošnom ponudom tradicionalnih bosanskih jela i poslastica. (Omladinska bb, Ustikolina, Tel: +387 61 19 21 39, Pansion Baša)


Turističko naselje „Bijele vode“ - Prača

Turističko naselje “Bijele vode” od Goražda je udaljeno 19 km, a 68 km od Sarajeva. Od smještajnih objekata u okviru turističkog naselja „Bijele vode“ nalazi se motel, te bungalovi koji su izgrađeni u planiniskom stilu. Bungalovi su izgrađeni od prirodnih materijala i njihov dizajn je u potpunosti  kompatibilan sa prirodnim ambijentom u kojem se nalaze. Bungalovi se sastoje od dnevnog boravka, spavaće sobe i luksuznog kupatila. U ponudi turističkog centra su dva bungalova kapaciteta pet osoba i četiri bungalova kapaciteta četiri osobe. Apartmani u motelu su luksuzno opremljeni, te  gostima obezbjeđuju neophodan komfor koji im je potreban za odmor, rekreaciju i relaksaciju tokom njihovog boravka. Međutim, pored navedenih smještajnih objekata turističko naselje svojim posjetiteljima na raspolaganju nudi niz drugih turističkih sadržaja, kao što su:  ski lift, otvoreni bazen, sportski tereni, kongresna sala, te restoran sa jedinstvenom gastro ponudom. Skijalište se nalazi u neposrednoj blizini turističko-rekreativnog centra. Opremljeno je sa ski-liftom dužine 300 metara i kapaciteta 800 skijaša na sat. U ponudi turistikčkog naselja je i otvoreni bazen, te savremeno opremljeni sportski tereni koji  ispunjavaju sve neophodne uslove za obavljanje sportskih priprema, te restoran koji svojim gostima nudi tradicionalne bosanske specijalitete sa kapacitetom od 50 sjedećih mjesta. (Kriva Draga bb, Prača, Tel: +397 38 24 50 50, +387 70 20 82 66, Bijele Vode)


Bungalovi JKP „Prača“ - Prača

JKP „Prača“ raspolaže sa bungalovima kapaciteta 4 apartmana i 20 ležajeva. Objekti se nalaze na obali rijeke Prače u blizini fudbalskog terena, što daje mogućnost sportistima i sportskim ekipama da obavljaju kvalitetne sportske pripreme. Bungalovi JKP Prača su veoma traženi tokom cijele godine.      

( Tel: +387 38 79 92 75)

 

Restoran Palić

Restoran Palić se nalazi u neposrednoj blizini olimpijske planine Jahorine i Turističkog naselja „Bijele vode“. Pored restorana protiče planinska rijeka Prača, a u neposrednoj  blizini se nalaze i prirodni izvori vode, te sportski tereni, što sam ambijent čini još atraktivnijim za posjetioce. Restoran je moderno i  luksuzno opremljen. Svojim posjetiteljima nudi bogatu gastro ponudu, gdje su pored naše tradicionalne kuhinje u ponudi i jela internacionlane kuhinje.  Restoran posjećuju sportisti, skijaši, lovci, ribolovci i planinari, te mnogobrojni ljubitelji prirode. (Tel: +387 38 79 92 56, +387 62 25 67 78)